Financijsko savjetovanje igra ključnu ulogu u financijskom uspjehu poduzeća i predstavlja važnu komponentu općeg upravljanja poslovanjem.

Dugoročno gledano, poduzeće neće moći opstati ukoliko kvalitetno ne upravlja novčanim tokom, kapitalnim izdacima ili naplatom potraživanja.

Odnosno ako ne postavi likvidnost kao prioritet i ne pazi kako prikuplja novac, upravlja novcem i novčanim ekvivalentima te kako ga koristi.

Praćenje troškova samo po sebi nije svrha, ukoliko se iz tih podataka ne može realno sagledati što čini glavninu ostvarenih troškova i mogu li se dosadašnji iznosi smanjiti ili ciljano preusmjeriti na neki drugi oblik troška, koji bi rezultirao većom prodajom ili prihodom.

Svaki trošak je opravdan ako su koristi koje donosi veći od vrijednosti resursa koji se ulažu.

Financijsko savjetovanje

Usluge Financijskog savjetovanja

  • Osiguranje optimalnog financiranja, upravljanja imovinom i obvezama

  • Analiza poslovanja poduzeća

  • Upravljanje troškovima

  • Računovodstveni nadzor i savjetovanje

  • Priprema i analiza financijskih izvještaja

  • Implementacija i unaprjeđenje rada i procedura odjela kontrolinga, financija i računovodstva

  • Monitoring kupaca

Razvoj svakog poduzeća prati potreba za mehanizmima kontrole te kontinuiranim mjerenjem efikasnosti i efektivnosti poslovanja. Analiza poslovanja poduzeća provodi se sa svrhom upoznavanja ekonomske i financijske snage i mogućih perspektiva poduzeća.

Dogovorite sastanak s Anitom

Potvrđujem da sam pročitao/la, shvatio/la Pravila privatnosti ove web stranice. Slažem se da se moji podaci pohrane u svrhu daljnje komunikacije. Razumijem da se na vlastiti zahtjev u svakom trenutku mogu ispisati iz evidencije, zatražiti pristup svojim podacima te ih po želji urediti ili trajno ukloniti.